Težko je verjeti, da se Brina vrača na velike odre šele po desetih letih, dvanajst let po izidu tretjega albuma Slečena koža.

A ne glede na daljšo odsotnost še vedno velja, da gre za edino slovensko skupino, ki je s skladbo Poljanska balada dobila nominacijo za skladbo leta radijskega programa BBC World Service, z drugim albumom Pasja legenda pa dosegla tretje mesto World Music Charts Europe.

BRINA VOGELNIK, glas
JELENA ŽDRALE, violina, viola, kazu, spremljevalni glas
LUKA ROPRET, kitare, spremljevalni glas

URBAN TURJAK, pozavna, spremljevalni glas
BLAŽ CELAREC, bobni, tolkala, klarinet, spremljevalni glas
NINO DE GLERIA, električni bas, kontrabas

(posebna gosta: Joži Šalej, harmonika, spremljevalni glas, Metod Banko, glas)

Glede na začetek benda, ki sega v leto 2004, je zasedba doživela le eno spremembo. Draga Ivanušo na harmoniki je zamenjal mladi pozavnist Urban Turjak in zdi se, da je prav s pozavno bend dobil modernejši zvok v sicer standardno bogatih aranžmajih, ki črpajo iz različnih glasbenih zvrsti, ne glede na to ali gre za priredbe ljudskih ali avtorskih skladb, ki si jih bend »sposoja« pri Eki Vogelnik.

Tudi z novim albumom To je to (DruGod, 2022), ki je doživel premiero na Drugi godbi, smo dobili novo staro Brino v vseh zvočnih razsežnostih in z glasom Brine Vogelnik, ki nam z vso krhkostjo pa tudi strastjo položi v srce stoletja neuresničenih ljubezni, usode padlih junakov revolucij in begunskih otrok ter zavist kot nepopravljivo nrav človeka.

ZELENA ZAVIST:
https://www.youtube.com/watch?v=6qBG2lpLvS4

DSC00462-copy.mala_.jpg (3543×2362)
Fotografija fotobeležNica Nika Hölcl Praper